Nappaa kolme pikavinkkiä, joilla kasvattaa blogisi kävijämääriä!

SEO eli hakukoneoptimointi, on bloggaajan tärkeä työkalu, jonka avulla blogin on mahdollista tavoittaa entistä enemmän kiinnostuneita lukijoita. Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on parantaa blogin tai sivuston sijoitusta hakukonehauissa tietyillä avainsanoilla hakiessa. ASUS ja Indiedays järjestivät kevään BID – ja IBA -tapahtumien yhteydessä SEO -workshopin kahdeksalle Pohjoismaiselle bloggaajalle. Workshopissa SEO -ekspertti Aki Ovaskaopasti bloggaajia hakukoneoptimoinnin maailmaan.

”SEO -ekspertti Aki Ovaska kertoi meille loistavia vinkkejä ja asioita mitä en ollut itse edes ajatellutkaan! Otan bloggaamisen aika rennolla otteella alusta alkaen, enkä ole oikein ikinä ajatellut miten pienillä asioilla voi saada lisää näkyvyyttä esim. Google -haussa.” – Uino

uino_asus

SEO -workshop toi yhteen tunnettuja bloggaajia ympäri Pohjoismaita. Uinoja MUTSIS ON. -blogien lisäksi paikalla olivat Nicole Falciani ja Emilia Angergård Ruotsista, DESIGNLYKKE ja HVIIT Norjasta sekä Mike Afsharian jaBlog by Sandra Tanskasta. Kurkkaa bloggaajien SEO -workshopin tunnelmiin alta:

SEO -workshopin yhteydessä bloggaajat pääsivät myös tutustumaan ASUSin uuteen Zenbook UX305 -läppäriin. Ennätysohut 13 -tuumainen läppäri painaa vain 1,2 kg ja hurmasi bloggaajat välittömästi tyylikkyydellään, suorituskyvyllään sekä käytettävyydellään. Lisää bloggaajien käyttökokemuksesta ZenBookin parissa voit lukea täältä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Jos haluat menestyä, saada kävijämäärät nousuun ja rakentaa omaa brändiä, on tämä oikeasti sellainen aihealue, mikä pitäisi hallita edes jotenkuten. Jos blogisi ei ole hakukoneiden mieleen, se syö kävijöitä toden teolla.” – MUTSIS ON.

Mitä sitten onkaan SEO? Workshopissa bloggaajat saivat runsaan määrän uusia vinkkejä ja taitoja hakukoneoptimointiin ja bloginsa kävijämäärien kasvattamiseen. Lue tästä kolme pikavinkkiä, joilla päästä alkuun SEO:n parissa:

1.) Mieti postauksen otsikko tarkkaan, jotta se kuvastaa postauksesi sisältöä. Otsikon avulla lukijat löytävät blogiisi ja sen tulisi sisältää postauksesi avainsana.

2.) Pienennä kuvasi ennen kuin lisäät ne postaukseen, sillä suuret kuvat hidastavat sivuston latautumista ja laskevat blogisi sijoittumista hakukonehauissa.

3.) Linkkaa postauksissasi blogisi vanhempiin teksteihin, sekä muille sivustoille. Näin saat näkyvyyttä myös vanhemmille teksteillesi – ja hakukoneet tykkäävät linkeistä!

uino_asus3

”Se ehkä tuntuu alkuun kummalta, mutta kun alat oppia, mitä SEO käytännössä tarkoittaa, et voi enää kuvitella bloggaavasi ilman sitä infoa ja osaamista.” – MUTSIS ON.

Lisää vinkkejä SEO:n hyödyntämiseen ja blogisi kävijämäärien kasvattamiseen löydät Uino– ja MUTSIS ON. -blogeista!

 

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: Bloggaajilta
Video: HAVU Media


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

Kommentoi