Kasvata blogisi kävijämääriä – katso 8 pikavinkkiä!

Oman blogin kehittämisen ei tarvitse olla monimutkaista, vaan hyvinkin pienillä parannuksilla voi päästä jo pitkälle. Yksi helppo työkalu blogin kehittämiseksi on SEO, eli hakukoneoptimointi. SEO tarkoittaa sivuston sisällön muokkaamista hakukoneystävälliseksi. Tällä pyritään parantamaan blogipostausten sijoitusta hakukonetuloksissa tietyillä hakusanoilla etsiessä. Tavoitteena on saada oma blogipostaus hakukoneen antamien 10 ensimmäisen tuloksen joukkoon, jolloin aiheesta kiinnostuneet lukijat löytävät sinne entistä helpommin ja blogin kävijämäärät kasvavat.

ASUS tarjoaa 8 pikavinkkiä blogien hakukoneoptimointiin

Nappaa nämä helpot 8 vinkkiä talteen jo tänään ja lisää blogisi kävijämääriä:

 

1. Mieti postauksesi otsikko tarkkaan

Postauksesi otsikko on se, minkä avulla lukijat löytävät blogiisi. Huolehdi siis, että se kuvaa hyvin postauksesi sisältöä ja sisältää postauksesi avainsanan. Mieti postauksesi avainsana sen sisällön mukaan jo ennen kuin alat kirjoittaa postausta.

2. Varmista, että blogipostauksesi teksti on vähintään 300 merkkiä pitkä

SEO-ystävällinen blogiteksti on vähintään 300 merkin pituinen. Pidä myös huoli, että postauksesi avainsana esiintyy blogitekstissäsi. Pyri kuitenkin liiallisen käytön sijaan sovittamaan avainsana tekstiin luonnollisesti ja hyvä ohjenuora onkin, että avainsanan tulisi olla 1-2% blogitekstistäsi. Tämä tarkoittaa, että jos postauksesi on esimerkiksi 300 merkkiä pitkä, tulisi avainsana mainita postauksessa 3-6 kertaa.

3. Pienennä postauksesi kuvat

Suuret kuvat hidastavat blogisi latautumista ja täten laskevat blogisi sijoittumista hakukonetuloksissa. Muista siis pienentää postauksesi kuvat blogisi palstaleveyteen sopivaksi.

4. Nimeä postauksesi kuvat osuvasti

Nimeä avainsanalla myös postauksessasi käyttämät kuvat ja lisää niihin kuvaus, jossa avataan kuvan sisältö. Hakukoneet eivät osaa tulkita mitä kuvassa on, joten kuvan sisältö tulee kuvata mahdollisimman tarkkaan.

5. Ole läsnä ja linkitä postauksesi useissa eri kanavissa

Sosiaalinen media antaa hakukoneille paljon vinkkejä siitä, mikä sisältö on laadukasta ja mitä nostaa esiin hakutuloksissa. Blogin ohella onkin yhtä tärkeää keskittyä blogin sosiaalisen median kanavien kehittämiseen. Voit silloin tällöin vinkata myös lukijoitasi jakamaan postauksiasi omissa sosiaalisen median kanavissaan.

6. Linkitä tekstistäsi myös vanhoihin postauksiisi

Hakukoneet arvioivat postauksen laadukkaammaksi, jos postauksesta löytyy linkityksiä samaa aihetta käsittelevälle sivulle. Linkittämällä vanhoihin postauksiisi samasta aihepiiristä sinulla on mahdollisuus saada näkyvyyttä myös vanhemmille teksteillesi.

7. Lisää sisältöä säännöllisesti ja kehitä blogiasi jatkuvasti

Blogin kehittämisessä on tärkeää olla aktiivinen ja postata sisältöä säännöllisesti. Blogin aktiivisuus ja ajankohtaisuus kertovat hakukoneille, että blogia kannattaa nostaa esiin hauissa.

8. Tarkista blogisi tekniset ongelmat

Pystyt tarkistamaan blogisi mahdolliset hakukonenäkyvyyttä haittaavat tekniset ongelmat ilmaiseksi esimerkiksi täältä. Näitä onkin tärkeä seurata jatkuvasti, sillä tekniset ongelmat syövät blogisi kävijävirtoja.

 

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: ASUS
Lähteet: Avec Sofié, Blogtyrant, Hakukonemaailma, MUTSIS ON., Uino ja Yoast


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

Kommentoi