5 X KÄVIJÄMÄÄRÄT KASVUUN – KATSO VINKIT!

Blogipostaus on osa ASUSin The Next Level of Blogging –kampanjaa, jossa ASUS tuo bloggaajille parhaat työkalut kehittää blogeistaan entistä parempia.

Blogin kävijämäärien kasvattaminen vaatii omistautumista ja suunnitelmallisuutta. Bloggaajan täytyy puskea itseään mukavuusalueensa ulkopuolelle jatkuvasti ja kehittyä sekä kuvaajana, kirjoittajana että digitaalisen markkinoinnin osaajana.

ASUSin järjestämä The Next Level of Blogging –kampanja kutsui bloggaajat koolle workshopiin SEO-ekspertti Aki Ovaskan johdolla. Workshopissa paneuduttiin blogien analytiikkaan, sisältöjen optimointiin sekä suunnitteluun.

”Workshopeissa opitaan myös paremmiksi koneenkäyttäjiksi pienien niksien avulla, ja muutenkin ohjelma vaikuttaa todella mielenkiintoiselta”, kertoo Sara Ollila blogissaan kokemuksistaan ensimmäisestä workshopista. Lue Saran postaus workshopista täältä ja tutustu viiteen pikavinkkiin alla!

Näillä viidellä vinkillä kehität blogisi kävijämääriä entisestään!

1. Kaavan avulla parempia blogipostauksia

Kokeile toteuttaa postauksesi myynnissä usein käytettyä AIDA-kaavaa mukaillen, ja katso mitä tuloksia saat sillä aikaan! AIDA-malli koostuu neljästä vaiheesta:

Atttention: Ensimmäinen vaihe, jossa herätetään lukijan huomio. Helppoja tapoja ovat mielenkiintoinen ja kuvaava otsikointi sekä hyvin postauksen sisällön kiteyttävä ensimmäinen kappale.

Interest: Herätä lukijasi kiinnostus tutustumaan postaukseesi tarkemmin. Kuvita postauksesi hyvin valikoiduilla ja laadukkailla kuvilla, jotka kuvaavat kerrottua asiaa. Jos postauksesi käsittelee lempimeikkejäsi, visualisoi tämä myös kuvien muodossa.

Desire: Mikäli kyseessä on yhteistyöpostaus tai vaikka omia suosikkituotteitasi käsittelevä blogipostaus, on hyvä, jos postaus herättää lukijoissasi halun mainostettavaa tuotetta tai palvelua kohtaan. Tähän pääset kertomalla mielipiteitäsi tuotteesta, suosittelemalla sitä tai kertomalla esimerkkejä hyvistä käyttötarkoituksista.

Action: Kaavan viimeinen vaihe on jonkin toiminnon herättäminen lukijassa. Mitä haluat saada postauksellasi aikaan? Haluatko lukijoidesi kommentoivan postaustasi tai vaikka vierailevan yhteistyökumppanin nettisivuilla? Toivottu aktiviteetti kannattaa tuoda selkeästi ilmi muutamaan otteeseen postauksessa kannustavasti.

2. Suunnittele sisältöäsi etukäteen

Suunnittelemalla blogisi sisällön esimerkiksi viisi viikkoa eteenpäin säästät pitkällä tähtäimellä reilusti aikaa. Jokaisella bloggaajalla tai kirjoittajalla yleensä tulee vastaan päiviä, kun ideoita kirjoittamiseen ei meinaa keksiä millään. Luomalla oman sisältökalenterin ja suunnittelemalla tulevia postauksia ennakkoon, vältyt tilanteilta, joissa blogiin ei keksikään mitään kirjoitettavaa!

Tyyli on vapaa – sisältökalenterissa voit hyödyntää esimerkiksi värikoodeja postausten teemojen jakamisessa. Voit katsoa esimerkkiä sisältökalenterin mallista täältä.

3. Boostaa blogiasi somessa

Sosiaalinen media on useimmiten suurin liikenteen lähde blogeille. Onkin siis erityisen tärkeää, että muistat boostata postauksiasi kaikissa blogisi sosiaalisen median kanavissa. Kaikki lukijat eivät muista vierailla blogissasi säännöllisesti, mutta sen sijaan Facebookiin tullut päivitys uudesta postauksesta muistuttaa heitä vierailemaan blogissasi.

Aktiivinen ja suunniteltu somesisältö houkuttelee myös lisää uusia seuraajia ja lukijoita. Kokeile siis myös somen suunnittelemista kalenterin kanssa!

4. Seuraa ja analysoi tuloksia

Asenna blogillesi Google Analytics ja ota kaikki hyöty irti siitä! Luo Google Analyticsiin uusi hallintapaneeli (englanniksi Dashboard), josta näet blogisi kannalta tärkeimmät mittarit, kuten käynnit, poistumisprosentin, sivulla vietetyn ajan ja suosituimmat blogipostaukset. Tilaamalla tästä viikottaisen, automaattisesti sähköpostiin tulevan raportin muistutat itseäsi säännöllisin väliajoin analytiikkaan perehtymisestä ja saat kivan pikakatsauksen blogisi kehitykseen.

Ohjeet Google Analyticsin hallintapaneelin personointiin löydät täältä ja ohjeet automaattisen raportin luontiin löydät täältä.

5. Haasta itsesi olemaan luova!

Kirjaa säännöllisesti ylös kaikki mieleesi tulevat ideat postauksiin ja sisältöösi. Listaamalla nämä blogisi tai somekanavasi sisältökalenterin yhteyteen helpotat omaa työtäsi. Merkitse jo ideointivaiheessa jokaisen idean yhteyteen muutama avainsana, eli hakutermi, joiden avulla oikea yleisö löytää postauksesi myös hakukoneiden kautta.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae mukaan tuleviin workshopeihin täällä!

 

Teksti: Jonna Järvelä Kuvat: Emma Tähkäpää


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

2 Responses to “5 X KÄVIJÄMÄÄRÄT KASVUUN – KATSO VINKIT!”

  1. Avatar Tiina A sanoo:

    Kiinnostava, hyvä ja hyödylinen postaus! Nää on just niitä asioita joiden kanssa kamppailee päivittäin.

Kommentoi