Boostaa blogiasi somessa – Näin lisäät blogisi kävijämääriä sosiaalisen median avulla!

Blogipostaus on osa ASUSin The Next Level of Blogging –kampanjaa, jossa ASUS tuo bloggaajille parhaat työkalut kehittää blogeistaan entistä parempia.

Useimmiten suurin kävijämäärien lähde blogeille on sosiaalinen media. Tästä syystä bloggaajan onkin erityisen tärkeää olla aktiivinen ja läsnä kaikissa omaan blogiin sopivissa sosiaalisen median kanavissa. Monet lukijat seuraavat blogiasi erilaisten somekanavien kautta, eivätkä välttämättä muista vierailla säännöllisesti itse blogissasi. Facebookkiin tai Instagramiin tullut päivitys saattaakin toimia hyvänä muistutuksena heille vierailla jälleen blogissasi ja tuoda näin lisää liikennettä blogisivustollesi.  Aktiivinen ja suunniteltu somesisältö houkuttelee myös lisää uusia seuraajia ja lukijoita. Lue alta helpot vinkit, miten boostata blogiasi sosiaalisessa mediassa!

1. Selvitä, mitkä somekanavat ohjaavat eniten liikennettä blogiisi

Asentamalla blogiisi Google Analytics –ohjelman, saat kerättyä paljon hyödyllistä dataa blogisi kehittämistä varten. Google Analyticsin Hankita -sarakkeen  kohdasta Viittaukset, löydät tietoa siitä, mitä kautta lukijat ovat blogiisi löytäneet. Täältä voit tarkastella, minkä sosiaalisen median kanavien kautta blogiisi löydetään eniten. Älä aliarvioi suurimpia lähteitä, vaan keskity erityisesti niiden aktivoimiseen. Esimerkiksi, jos blogisi suurin kävijälähde on Facebook, sinun kannattaa jakaa postauksiasi entistä enemmän Facebookissa.

Tutki myös muita kävijävirtoja ohjaavia somekanavia ja mieti, miten voisit parantaa siirtymistä blogiisi näiltä kanavilta. Muistatko varmasti vinkata seuraajiasi Instagramissa klikkaamaan profiilissasi olevaa linkkiä? Entä postaatko tarpeeksi usein Twitterissä?

Tarkempia Google Analytics –vinkkejä blogisi kehittämiseen voit lukea täältä!

2. Erottaudu joukosta yhdenmukaisella ilmeellä

Blogillesi kannattaa perustaa sosiaalisen median tilit kaikissa niissä kanavissa, joissa se tuntuu luonnolliselta. Jokaisessa kanavassa ei siis tarvitse olla läsnä, mutta valituissa kanavissa on tärkeää pyrkiä yhdenmukaisuuteen.

  • Nimeä blogisi somekanavat yhtenäisesti blogisi nimellä. Näin lukijat voivat löytää ja tunnistavat blogisi eri somekanavissa.
  • Käytä kaikissa kanavissa myös samaa profiilikuvaa ja pidä huoli siitä, että kanavien värimaailma ja visuaalinen ilme on muutenkin yhteneväinen.
  • Postaa sosiaalisen median kanavissa blogiisi sopivaa sisältöä, sillä todennäköisesti seuraajiasi kiinnosta samantyyppinen sisältö kuin blogissasi. Henkilökohtaisuus on hyvä asia, mutta jätä postaamatta blogisi aihealueesta liian irralliset henkilökohtaiset päivitykset.
  • Linkitä sosiaalisen median profiilisi näkyvästi esimerkiksi blogisi sivupalkkiin. Muista myös kannustaa lukijoitasi seuraamaan sinua kanavissasi!

3. Löydä oikea postaustahti ja sisältö

Eri sosiaalisen median kanavissa toimii erilainen sisältö. Jotta tavoitat seuraajasi, onkin tärkeää postata aikoina, jolloin tavoitat heidät ja pitää sisältö kiinnostavana. Monien somekanavien (kuten Instagram ja Facebook) algoritmit näyttävät selaajille enemmän sellaisen tilin julkaisuja, joista he ovat tykänneet aikaisemminkin – tämä on hyvä pitää mielessä.

Vaikka aktiivisuus on erittäin tärkeää, voi myös liika postaaminen karkottaa seuraajia.  Monet sosiaalisen median kanavat kuten Facebook ja Instagram tarjoavat sinulle tietoa siitä, kuinka hyvin jakamasi sisältö toimii, sekä mihin aikaan seuraajasi ovat paikalla. Tämä tieto on sinulle erityisen tärkeää ja kertoo seuraajiesi käyttäytymisestä. On kuitenkin olemassa myös muutamia yleisiä ohjenuoria postaamiseen eri somekanavissa:

Facebook Pyri postaamaan vähintään 1-2 kertaa päivässä. Paras postausaika on 13-16 aikaan päivällä. Linkitä Facebook-postauksesi blogiisi, esimerkiksi uusimpaan blogipostaukseesi. Herätä postauksessasi seuraajien mielenkiinto, mutta älä paljasta kaikkea heti statuksessa, vaan pyri houkuttelemaan seuraajiasi klikkaaman jakamaasi linkkiä.

Pidä huoli, että postauksissai on mukana laadukas, mielenkiintoa herättävä kuva, joka näyttää hyvältä myös mobiilissa. Positiivisuus ja seuraajien kanssa kommunikointi vievät pitkälle!

Instagram Hyvä postaustahti on 1-4 kertaa päivässä. Instagramissa postausajalla ei ole suurta merkitystä sen keräämiin tykkäyksiin ja kommentteihin, sillä Instagramissa sisältö näkyy seuraajillesi sen mukaan, miten paljon he ovat jo aikaisemmin reagoineet julkaisuihisi.

Helpoin tapa houkutella seuraajia Instagramissa on luomalla profiiliisi yhtenäinen ilme. Tämä syntyy suunnittelemalla postauksesi etukäteen, sekä muokkaamalla postaamasi kuvat samankaltaisella tavalla. Yleisesti voidaan sanoa, että vaaleat ja terävät kuvat, joissa on vain yksi hallitseva väri, saavat Instagramissa eniten tykkäyksiä.

Twitter Hyvä postaustahti on noin 5 kertaa päivässä. Paras postausaika on klo 13-15 aikaan päivällä. Ytimekkäät kysymykset, faktat ja kuvat herättävät seuraajat jakamaan twiittejäsi. Uudelleentwiittaa myös muiden jakamaa sisältöä, kunhan se on kiinnostavaa sisältöä seuraajillesi.

Pinterest Postaa noin 10 postausta päivässä. Parhaat ajat jakaa sisältöä ovat klo 17-23 aikaan illasta sekä lauantai aamuisin. Ideaalia olisi postata seuraajille hyödyllistä tai inspiroivaa sisältöä joka päivä!

Yllä mainittujen postausten määrä on ideaali. Jos siis vasta käynnistät blogisi someaktiivisuutta, voit toteuttaa tämän myös pienemmällä mittakaavalla aluksi.

4. Käynnistä muutos sosiaalisen median intensiivijaksolla

Laita oman blogisi sosiaalisen median kanavat kuntoon kertarysäyksellä! Aloita sosiaalisen median intensiiviviikko tai –kuukausi, jolloin boostaat kaikkia julkaisemiasi postauksia kaikissa blogisi sosiaalisen median kanavissa.

Ota erikseen aikaa myös suunnitellaksesi etukäteen postaustesi sisältö sekä missä kanavissa postaat ja mihin aikaan. Jakson päätyttyä tarkasta sen tuomat tulokset niin blogisi sosiaalisen median profiileista kuin blogisi Google analytiikastakin. Onko kävijämääsi blogissa lisääntynyt? Onko some-kanavillesi tullut uusia seuraajia aktiivisemman otteen johdosta? Onko blogisi some-lähteet jakautuneet tasaisemmin

Intensiivijakson tarkoituksena on löytää jokaiseen kanavaan sopiva tyyli jakaa sisältöä sekä analysoida sen tuomia tuloksia sosiaalisessa mediassa ja blogisi kävijämäärissä.

 

Teksti: Laura Siltala Kuva: But I’m a human not a sandwich Lähteet: Aki Ovaska, Veera R. The Queen of Content, BLOGLOVIN’ Nesha Designs, Back to Buckley

 

 


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

Kommentoi