OTA KAIKKI HYÖTY IRTI TIETOKONEESTASI – 5 vinkkiä tehokkaaseen työskentelyyn

Blogipostaus on osa ASUSin The Next Level of Blogging –kampanjaa, jossa ASUS antaa bloggaajille parhaat työkalut kehittää blogeistaan entistä parempia.

Tietokoneella työskentely on monelle tuttua puuhaa, mutta harva tietää ja ymmärtää kaikkia sen tarjoamia mahdollisuuksia oman työn helpottamiseen. ASUS ja Microsoft yhdessä järjestivät tähän pureutuvan workshopin bloggaajille lokakuussa osana ASUSin The Next Level of Blogging with ASUS –kampanjaa. Nappaa hyötyvinkit alta!

1. KAIKKI PALVELUT YHDELLÄ TILILLÄ

Määritä Microsoft-tili, jonka avulla saat kaikki käyttämäsi Microsoftin palvelut toimimaan yhdellä kertakirjautumisella. Microsoftin palveluita ovat esimerkiksi Office, Outlook, Skype ja OneDrive. Yhden tilin ansiosta kaikki palvelut ovat aina käytössäsi, käytätpä sitten Windows, iOS- tai Android-laitteita vuorotellen!

Tili toimii myös iOS, Android ja Windows laitteissa, vaikkapa kaikissa samaa aikaa! Itselleni kaikista hyödyllisin on varmasti Outlookin lisäksi Office-paketti Wordeineen, koska Macin omat kirjoitusohjelmat ovat jostain syystä täysin hepreaa mulle.” – Roosa M.

2. TIEDOSTOT KÄYTÖSSÄSI MILLOIN VAIN, MISSÄ VAIN

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet vaikkapa matkalla, ja tarvitsisit jotain tiettyä kuvaa, joka löytyykin kotona olevalta kovalevyltä? Luomalla oman OneDriven tiedostoillesi pääset niihin käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta! Ohjelma toimii kaikissa laitteissa ja se on asennettu valmiiksi Windows 10:een. OneDriven kautta saat myös jaettua tiedostoja helposti muiden bloggaajien, perheenjäsenten tai vaikka yhteistyötahon kanssa!

3. TEHOSTA TYÖSKENTELYÄ PIKAKOMENNOILLA

Pikakomennot helpottavat työskentelyä ja nopeuttavat tietokoneen käyttöä. Ovatko seuraavat pikakomennot jo sinulle tuttuja?

CTRL + C: Kopioi

CTRL + X: Leikkaa

CTRL + V: Liitä

CTRL + Z: Kumoa

CTRL + B: Lihavoi

CTRL + U: Alleviivaa

CTRL + I: Kursivoi

Windows-logo + D: Pienentää kaikki avoimet ikkunat ja tuo näyttöön työpöydän

Windows-logo + E: Avaa Resurssienhallinnan

Windows-logo + nuolinäppäin: Kiinnittää aktiivisen ikkunan nuolinäppäimen osoittamaan reunaan

”Näistä vinkeistä sain itsekin paljon iloa, kun usein olen ihaillut kavereiden sutjakkaa pikakomentojen käyttöä. Nyt minäkin osaan nämä!” – Perhosena lennän

4. OFFICE 365 HOME – KAIKKI TARVITSEMASI TYÖKALUT YHDESSÄ PAKETISSA

Office 365 Home sisältää kaikki tutut ja luotettavat sovellukset: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher ja Access. Uudenlaisen Officen voit asentaa jopa viiteen tietokoneeseen, viiteen tablettiin ja viiteen puhelimeen – ja mikä parasta, voi käytössäsi olla joko PC tai muu tietokone! Officen ohjelmat ovat erityisesti bloggaajille hyödyllisiä, sillä Wordillä saa mukavasti luonnosteltua blogipostauksia ennen blogiin siirtoa, ja Excelillä puolestaan voi suunnitella ja aikatauluttaa omaa blogisisältöä kätevästi.

5. WINDOWS 10 – TURVALLISIN KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ

Windows antaa käyttöön enemmän suojausominaisuuksia ja turvallisemman todennuksen: päivitykset ovat aina käytössä ja näin ollen tietoturva pysyy ajan tasalla. Salasanaton Windows Hello on kirjautumistoiminto, jolla pääset hyödyntämään Windows-laitteidesi ominaisuuksia paitsi nopeasti, myös turvallisesti.

Windows Hello tunnistaa käyttäjän kasvojen, sormenjäljen tai lisälaitteen perusteella. Lisäksi Windows 10 on kaikkien aikojen turvallisin Windows; laitteen kokonaisvaltainen suojaus on varmistettu muun muassa virustorjunnalla, palomuurilla, Defenderillä sekä tietokalastelun torjuntatekniikoin. Käyttäessäsi näitä kaikkia Windows 10:n ominaisuuksia saat käyttöösi turvallisen ja suojatun käyttöjärjestelmän!

Oletko jo tutustunut näihin ominaisuuksiin? Onko sinulla vinkkejä, miten sinä tehostat omaa tietokoneenkäyttöäsi?

ASUS järjestää workshopeja bloggaajille vielä tämän syksyn aikana kaksin kappalein, joten hae sinäkin mukaan! Seuraava workshop järjestetään maanantaina 28.11. klo 16 Espoon Keilaniemessä yhdessä Microsoftin kanssa. Workshopissa tullaan tutustumaan vloggaamiseen, oman vlogikanavan perustamiseen, vlogisisällön tuotantoon sekä kurkistellaan videomuokkauksen maailmaan.

Workshopeihin voi hakea mukaan kuka tahansa bloggaaja täyttämällä täältä löytyvän lomakkeen.

 

Kuvat: Indiedays & Roosa M. Teksti: Jonna Järvelä


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

Kommentoi