Miten tehdään teknisesti hyvä blogipostaus? Katso 7 vinkkiä!

 Blogipostaus on osa ASUSin The Next Level of Blogging –kampanjaa, jossa ASUS antaa bloggaajille parhaat työkalut kehittää blogeistaan entistä parempia.

Joulukuussa ASUS järjesti syksyn viimeisen The Next Level of Blogging with ASUS -workshopinsa, jossa bloggaajat pääsivät perehtymään muun muassa myös teknisesti laadukkaan blogisisällön tuottamiseen sekä oman blogin hakukoneoptimoinnin kehittämiseen SEO-asiantuntija Aki Ovaskan johdolla. Kurkkaa, millaisia vinkkejä bloggaajat saivat worksopista mukaansa ja nappaa itsellesi kätevä sisältökalenteri oman blogisisältösi suunnitteluun!

SISÄLLÖNTUOTTAMISEN TOP 7 VINKKIÄ

1. Ole systemaattinen

Tee säännöllistä sisällön suunnittelua, analytiikan seurantaa ja aseta tavoitteita bloggaamisellesi. Alkuun hyvä tavoiteltava postaustahti voi olla esimerkiksi kolme postausta viikossa. Hyvä työkalu suunnitelmalliseen bloggaamisen ja analytiikan seuraamiseen on Google Analytics, joka kerää kävijöistäsi dataa tarkemmin kuin esimerkiksi Bloggerin tai WordPressin tarjoama oma analytiikka.

Lue lisää Google Analyticsin hyödyntämisestä bloggaamisessa täältä!

2. Suunnittele ja aikatauluta

Kerää ideoita bloggaamiseen jatkuvasti ja ota käyttöön oma sisältökalenteri. Sisältökalenterin avulla voit suunnitella mistä ja milloin kirjoitat, helpottaen samalla myös niitä päiviä, jolloin blogitekstien kirjoittaminen ei luista. Sisältösuunnitelma kannattaa tehdä useammaksi viikoksi eteenpäin, esimerkiksi viisi viikkoa on hyvä suunnitteluaikaväli. Kalenterin suunnitelmat kannattaa merkata myös aiheittain, vaikka värikoodeilla, jolloin kokonaisuus ja blogissa käsitellyt teemat on helpompi hahmottaa.

Valmiin sisältökalenteripohjan löydät täältä!

3. Monikanavaisuus kunniaan!

Muista postata kaikista blogipostauksista myös somekanaviisi! Oman blogin brändäyksen kannalta on hyvä, että kaikki sometilisi ovat nimetty samankaltaisesti. Linkitä myös kaikki somekanaviisi blogistasi ja muilta sometileiltäsi, jotta ne olisivat mahdollisimman helposti löydettävissä.

Lisää blogisi boostaamisesta sosiaalisen median avulla voit lukea täältä!

4. Löydä postaustesi punainen lanka

Mieti mitä lisäarvoa blogillasi on antaa lukijoillesi, ja mihin teemaan kirjoituksesi linkittyy – jokaisella postauksella tulisi olla selkeä, havaittava punainen lanka, joka herättää ajatuksia ja aktivoi lukijoita. Miksi joku haluaisi lukea postauksen? Onko sillä jotain lisäarvoa lukijoillesi?

5. Muista mobiilikäyttäjät

Suurin osa tekee nettiselailunsa ja blogien lukemisensa mobiili- tai tablettilaitteilla. Muistathan myös heidät blogipostausta tietokoneen suurella näytöllä kirjoittaessasi? Erityisesti mobiililla selatessa moni suuremmalla näytöllä helppolukuisen näköinen teksti on hankalaa tekstivilinää. Kun näin on, moni saattaa jättää postauksen lukematta.

Helpottaaksesi mobiilikäyttäjien lukemista, jäsennä postauksen tekstiä kappalejaoilla ja väliotsikoilla. Tarkista myös jo mielellään ennen julkaisua tai viimeistään heti julkaisun jälkeen, miltä postaus näyttää mobiilissa ja tabletilla selailtaessa.

6. Analysoi analytiikkaa

Tuloksia seuraamalla ja aktiivisella oppimisella blogitekemisestä tulee selkeästi helpompaa ja parempaa. Parhaimmillaan analytiikka voi kertoa sinulle mistä aiheista lukijasi haluaisivat sinun mahdollisesti kirjoittavan enemmän, ja mitkä aiheet puolestaan heitä ei tunnu kiinnostavan.

Tutustu blogisi Google Analyticsiin ajan kanssa, ja analysoi sen lukuja. Mistä positiivinen tai negatiivinen muutos johtuu? Mitä sen johdosta tulisi tehdä enemmän tai vähemmän? Milloin blogissasi on eniten kävijöitä? Milloin sinun kannattaa postata, jotta postauksiasi luettaisiin mahdollisimman paljon?

Googlen antamaa analytiikkaa kannattaa seurata aktiivisesti – vähintään kerran viikossa. Google Analyticsin data saattaa koostua luvuista, mutta nämä luvut kertovat aidosti blogistasi ja sen lukijoista todella paljon. Jos analytiikan selailu pääsee usein unohtumaan, voit asettaa itsellesi automaattisen raportin, joka tulee vaikka viikoittain sähköpostiisi.

Katso tarkemmat ohjeet automaattisen Google Analytics -raportin tilaamiseen täältä.

7. Testaamalla opit, mikä toimii!

Kokeile, tee enemmän ja mieti vähemmän, kysy neuvoa muilta ja tee yhteistyötä muiden bloggaajien ja kiinnostavien tahojen kanssa!

 

Teksti: Laura Siltala Kuvat: Bloggaajilta

 

 


HALUATKO SAADA UUSIMMAT VINKIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI? TILAA UUTISKIRJEEMME ALTA!

Kommentoi